Om Kerteminde Kirsebærfestival

Siden 2005 afholdes Kerteminde Kirsebærfestival hvert år den 3. weekend i juli. Festivalen byder på kunst, musik, kulinariske smagsoplevelser og anden underholdning under mottoet ”Se, lyt og smag”. Alt foregår i Kertemindes smukke og stemningsfulde rammer.​

Kirsebærrets fynske historie

Festivalen udnytter Fyns smukke natur og store frugtbarhed.​​Kirsebær er en frugt med gammel tradition på Fyn, hvor man tidligere har talt om Langeskovbær; hvor Kijafa oprindelig stammer fra Faaborg; hvor Schaumburg i Vejstrup og Aunslev Smedie samt Holger Voss i Rynkeby var banebrydende for opfindelse af kirsebærplukkemaskiner.

Kunst og selvpluk

Det er her, hvor Kerteminde kunstnere på stribe har foreviget kirsebærblomster i deres kunst, og Johannes Larsen beskrev fremstillingen af kirsebærbrændevin, og det er her, hvor man kan plukke og nyde kirsebærrene lige fra træet, ligesom på Nybro Frugtplantage, hvor der plukkes til festivalen torsdag aften inden festivalen går i gang..

Kirsebær og Kærlighed

Og sidst, men ikke mindst, var det her på Fyn, hvor Morten Korch skrev blandt andet den ubetaleligt morsomme fynske novelle: Kirsebær og Kærlighed.​

Billeder på hjemmesiden er taget af Emil Andresen (fotobiksen.dk)

Få en bod på kirsebærfestivalen

Med fokus på kunst, kultur, mad, musik og aktiviteter er festivalen en særdeles attraktiv platform for salg og markedsføring af dine produkter.

Kirsebærministeren

Årets Kirsebærminister præsenteres for ​festivalens deltagere i forbindelse med den officielle åbning fredag eftermiddag, hvor han/hun ved sin indsættelse vil holde en tale om planerne for det kommende kirsebær år.

Gå ikke glip af ...